Downloads voor lesgevers

 
 

Downloads voor clubs

Voorkom dat jij als bestuurslid voor ALLES moet opdraaien binnen uw club. Maak duidelijke afspraken en een taakverdeling tussen de bestuursleden.

De verschillende functies en bijhorende taakverdeling vind je hieronder.

Hopelijk heb je dit niet nodig maar wees er u van bewust dat je als voorzitter van een club voor heel wat verantwoordelijk kan gesteld worden. Wijs uw leden op hun plichten en verantwoordelijkheden door hen (samen met hun lidmaatschap) ook akkoord te laten tekenen met een huishoudelijk reglement (of tuchtreglement) van de club. Op die manier wapen je jezelf tegen losbandige leden. Hieronder een sjabloon.

Vrijwilligers zijn zeldzaam en voor sommige zaken zijn deze een echte rariteit; chauffeurs bv. Als uw clubkas het toelaat kan je ervoor kiezen om chauffeurs een km-vergoeding te geven. Hier komt echter veel meer bij kijken dan je denkt. Klik op "meer informatie" voor ... meer informatie

Als clubbestuurder ben je misschien nauw betrokken bij de organisatie van een tornooi. Via FROS kan je een gratis 1-dagsverzekering aanvragen om de deelnemers aan je tornooi te beschermen. Klik op het logo voor meer informatie, aanvraagformulier van deze verzekering en een hoop andere nuttige downloads.

 

Downloads voor leden

Je hebt u geblesseerd op training, onderweg van/naar training, op BUIC of BUOC?

 

Bij uw lidmaatschap van de Vlaamse Ultimate Frisbeefederatie zit een verzekering ingesloten, neem dit formulier mee naar de arts en volg de verdere stappen. Indien geblesseerd op een tornooi, contacteer de tornooiverantwoordelijke en informeer naar een verzekering.

Knowledge of the rules!
 

Als lid van een club en dus ook van de federatie wordt van u verwacht dat je de sport beoefent zoals het hoort; namelijk op een faire manier. Fairplay houdt in eerste instantie in dat je de regels kent! We raden alle spelers dan ook aan om hun accreditatie te behalen (opgesteld door WFDF, momenteel enkel nog maar in het Engels beschikbaar). 

Get your accreditation!

Producten dopinglijst

 

In ons proces naar erkenning moeten we ons ook gedragen als professionele sporters, dit brengt met zich mee dat we ons ook moeten houden aan bepaalde regels inzake gebruik van verboden middelen.

Via deze link vind je een lijst van verboden middelen opgesteld door het WADA (World Anti-Doping Agency). Dit charter werd ondertekend door de WFDFD (World Flying Disc Federation) waar alle Vlaamse spelers onrechtstreeks mee verbonden zijn.

Up!

Frisbee.Vlaanderen vzw - info@frisbee.vlaanderen